Els Joglars
  
esp | cat | eng
« Tornar

2036 Omena-G

Estrenada l'11 de febrer del 2010 al Teatre Lope de Vega de Sevilla.
Es va representar fins el maig del 2011.

L'aniversari

El primer que percebo quan evoco el passat d'aquesta companyia és el vertigen que provoca la nostàlgia de la joventut. I quina joventut! Durant les nostres primeres vel·leïtats escèniques vivíem amb una agradable sensació d'impunitat encoratjada per certa ignorància, que ens permetia tota classe de disbarats amb la seva respectiva felicitat.

Fa ara 50 anys, un manifest fundacional ens induïa a treballar per la recuperació de la cultura catalana, i des de la dictadura fins a avui, la nostra pròpia evolució s'ha desenvolupat paral·lelament a la transformació de la societat espanyola. L’autoexili escènic en el que s'ha situat actualment Joglars, forma part d'aquest procés, no només per la voluntat dels seus membres, sinó encoratjat per uns orígens ètics i dramàtics mantinguts amb una obsessiva tossuderia. Hem practicat un principi molt senzill i eficaç per a l'art: Nedar a contra corrent de la correcció. Aquesta recepta artística ha provocat que siguem titllats d’antipatriotes, reaccionaris, blasfems, anarquistes o fatxes, segons les tendències dominants del moment.

Com és obvi, el final de tan prodigiosa aventura arribarà irremissiblement, i en aquesta obra, sense perdre l'humor, ni el sarcasme, ni la bona forma física, anticipem una possible versió de l'ocàs. Tampoc és ciència futura. Es tracta simplement de canviar les dates i situar-nos en el 75 aniversari de la nostra fundació. La resta és només un càlcul de probabilitats, molts assajos i l'experiència de 50 anys.

Albert Boadella

 

Els Joglars | Apartat de Correus 23 | 08570 Torell?(Barcelona) | Tel. 93 883 24 43

www.swisseswatch.com